
הזמנה: "דור שני לשואה באוסטרליה ובישראל : הדומה והגם השונה"

הזמנה לאירוע מקוון
תאריך: יום א', 31 במרץ, 11:30 בישראל, 19:30
במלבורן/סידני
משך המפגש: שעתיים, בזום. המפגש מיועד לדור שני בלבד, ללא עלות, מקומות מוגבלים, בהרשמה מראש בלבד למייל של רוני דוניץ
רוני דונץ, PhD

רעיון ותוכן:
במהלך מחקר עבודת הדוקטורט שלי ("רפלקציות של ילדים של ניצולי שואה במחצית השנייה של חייהם על ניסיון חייהם") סיקרן אותי מאוד הרעיון שאנחנו, ילדים להורה אחד או שני הורים שהיו ניצולי השואה, גדלנו עם מספר קווי דמיון נפוצים מאוד אבל גם כמה הבדלים משמעותיים. אני באופן אישי מתעניין ביצירת סוגים שונים של דיונים בן דור שני בתקופה זו של החיים (ואולי גם דור שלישי בשלב מאוחר יותר), בכל רחבי העולם, בהתבסס על והתובנות והממצאים של עבודת הדוקטורט שלי כפלטפורמה שממנה אפשר ללמוד דברים נוספים בהמשך.
לא רבים בישראל מודעים לעובדה שכ-50% מהקהילה היהודית באוסטרליה הם ניצולי שואה וצאצאיהם, או כאלה שאיבדו בני משפחה בשואה. יהדות אוסטרליה מכילה את האחוז הגבוה ביותר בעולם של ניצולי שואה וצאצאיהם מתוך סה"כ מספר היהודים בקהילה היהודית. ישראל היא המדינה שאליה היגרו המספר הגדול ביותר של ניצולי שואה לאחר המלחמה. מתוך מחשבה על כך, אין לי ספק שחיבור בן דור שני של שתי המדינות ב"מחצית השנייה של חייהם" לרפלקציה, שיח ושיתוף מבטיח להיות חוויה מענינת וגם מרגשת!
האירוע יורכב משני חלקים:
בשעה הראשונה אציג את התובנות, המחשבות והשאלות שלי שעלו מ"מחקר האיכותני" שלי שכלל 41 בני דור שני שגדלו ב-11 מדינות שונות. אדון בשאלות העיקריות של הראיונות שלי: במבט לאחור, כיצד השפיע על חייך היותך בן\בת דור 2? כיצד האירועים והסיפורים של הוריך הניצולים השפיעו על הערכים והמורשת שלך, שאותם הנך מעוניין להעביר הלאה לדורות הבאים?
בשעה השנייה נשתף את המחשבות, התגובות והתחושות שלנו בחדרים הקטנים של הזום, שבכל חדר יהיו משתתפים ישראלים ואוסטרלים כאחד.
האירוע יתקיים באנגלית, גם דוברי עברית מוזמנים בחום, אין צורך ב"אנגלית שפת אם", כולנו כאן כדי לעזור לתקשורת להתרחש...
ההשתתפות היא בהרשמה ישרות למייל שלי בלבד, הירשם מוקדם כדי לשמור את מקומך:
לקבלת תקציר אודות עבודת הדוקטורט נא להיכנס ללינק הבא: https://drive.google.com/file/d/1fnuB5DtgbxVK87rlJAznfkOrxs862Mkx/view?usp=sharing

רוני דוניץ, PhD
לאחרונה, בגיל 64, קיבל רוני את הדוקטורט שלו לפילוסופיה בלימודי תבונה, אבן-דרך לאחר שנים של התעמקות בסיפורו של אביו, מרדכי דוניץ, ששרד את מעשי הטבח, מחנה העבודה והפרטיזנים בבלארוס בזמן השואה. רוני נולד וגדל בארה"ב, חי במשך 5 שנים מכוננות במזרח אסיה בשנות העשרים לחייו, שם התאמן באומנויות לחימה ופילוסופיות מזרח הרחוק, והפך את ישראל לביתו במשך למעלה משלושת העשורים האחרונים. הוא מאמן אישי בכיר במעברי חיים וקריירה, מנחה קבוצות וסדנאות כבר יותר מ-20 שנה, מספר סיפורי חיים מיומן, עם התמחות בתחום "פיתוח תבונה במחצית השנייה של החיים".
בשנים האחרונות, רוני הוכשר ופועל בעולם ה"לוגותרפיה", (טיפול מבוסס-משמעות), שפותח על ידי ד"ר ויקטור פרנקל, הפסיכיאטר הנודע, הפילוסוף, ניצול השואה ומחבר הספר הידוע, "אדם מחפש משמעות". רוני מנסה לשמור קרוב לליבו את מה שאביו המנוח לימד אותו בכל עת: "החיים יקרים, אנחנו חייבים לעשות איתם את הטוב ביותר". האתר שלו הוא https://www.wisdom-opportunity.com.
